Home Over Ons Harmonieorkest OpMaat Blokfluitles Agenda Contact

De harmonie uit Gassel is een fanatiek groep muzikantien die in Gassel en omgeving inmiddels een muzikaal begrip is.

De harmonie brengt een breed repertoir ten gehoren en laat deze klinken tijdens de terugkerende concerten zoals het traditionele Nieuwjaarsreceptie op 1 januari, midzomeravondconcert, najaarsconcert. Naast de concerten laat de harmonie zich ook zien in de Gasselse gemeenschap d.m.v. haar medewerking intocht Sinterklaas en serenades.

Het harmonie orkest reperteert donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het verenigingsgebouw de "Viersprong" in Gassel.

Het harmonie orkest staat o.l.v. dirigent Bart van Zutven

Bart werd in 1976 in Beek en Donk geboren. Al op vroege leeftijd wilde Bart in de voetsporen treden van zijn vader, die eveneens dirigent was. Daarom ging hij Directie studeren bij Jan Cober en Hardy Mertens aan het conservatorium van Tilburg. Met klinkende cijfers behaalde Bart daar zijn diploma, met als hoogtepunt zijn praktisch examen in de concertzaal van het conservatorium. Onder zijn leiding speelde ‘zijn’ harmonie Oefening en Uitspanning uit Beek en Donk onder meer de vierde symfonie van Alfred Reed en de Finale van de tweede symfonie van Charles Ives. Dat laatste werk was een bewerking van Bart zelf. Aan het conservatorium behaalde hij naast zijn directiepapieren het diploma Docerend Musicus op de bastuba, waarvoor hij in de leer was bij Piet Joris.

Na een eerste aanstelling bij Harmonie Ons Genoegen uit Sint Hubert, waar hij in korte tijd veel vooruitgang wist te boeken, werd hij in Oploo dirigent van de plaatselijke fanfare. Met harmonie De Eendragt uit Nieuwkuijk wist hij in 2002 te promoveren naar de afdeling uitmuntendheid en met Harmonie Concordia uit Reusel behaalde hij een mooi resultaat op het bondsconcours te Valkenswaard met o.a. Mannin Veen van Hayd Wood. Verder is Bart enkele jaren assistent dirigent geweest bij de Kon. Harmonie Oefening en Uitspanning uit Beek en Donk en bij de Douane Harmonie Nederland.

Op dit moment is hij ook dirigent van harmonie Fortissimo uit Venlo en harmonie EEM uit Boekel. Naast deze vaste betrekkingen dirigeert Bart ook al vele jaren het Vierdaagse Orkest en sinds 2007 het Regio-orkest Oost-Brabant. Naast het dirigeren speelt Bart bastuba bij de Nederlandse douane, waar hij ook klankregisseur is.