Home Over Ons Harmonieorkest OpMaat Blokfluitles Agenda Contact

OpMaat!

Voor de beginnende muzikant heet harmonie "Meer Vreugd" studieorkest OpMaat! De naam heeft te maken met het niveau van de muzikant, namelijk de tijd dat een instrument wordt bespeeld. De beginners leren in dit studieorkest vooral samen spelen en naar elkaar te luisteren. Verder wordt er aandacht geschonken aan de tekens die in een muziekstuk kunnen voorkomen en wordt er geleerd te letten op de dirigent. Van de leden van studieorkest wordt verwacht dat ze na enige tijd (meestal na het behalen van het B Diploma) overstappen naar de harmonie. Het leuke van dit studieorkest is dat het niet alleen een mix van jong en oud is, maar dat de oudere muzikanten die in het grote orkest spelen, in het studieorkest een ander instrument bespelen.

Ook het studieorkest OpMaat! is niet meer weg te denken uit de Gasselse gemeenschap. Zij laten haar klanken horen op o.a. de jaarlijkse diploma uitreiking, Midzomervondconcert en het onsteken van de "lempkes".

Het studieorkest OpMaat! repeteert op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in verenigingsgebouw de "Viersprong" in Gassel

Studieorkest OpMaat! staat o.l.v. dirigent Nord Strik

Bij Nord staat het hele leven in het teken van muziek. "Het is mooi en dankbaar om mensen te kunnen verblijden of raken met muziek, maar het mooiste is nog om mijn passie door te mogen geven aan mijn orkesten of leerlingen" .

Nord geeft les in de instrumenten saxofoon, klarinet, keyboard & piano. Tevens verzorgt hij ook blokfluit en tinwhistle lessen. Dat doet hij op zijn leslocatie thuis in Cuijk als op locatie bij verenigingen in Wijchen, Nederasselt en Rijkevoort. Naast het lesgeven is Nord vanaf 2015 actief als dirigent bij diverse (jeugd-)orkesten in Gassel, Grave en Reek. Nord speelt zelf ook nog graag, als studiosaxofonist heeft hij al al diverse stukken in mogen spelen. Bovendien maak Nord graag als muziektherapeut muziek in de verstandelijk gehandicaptenzorg en de psychogeriatrie bij stichting ‘Dichterbij’ in Gennep en stichting ‘Pantein’ in Boxmeer. Hierbij speelt hij met gitaar en zang liederen die aansluiten bij de doelgroep voor wie ik speel.